Nieuw investeringsfonds voor bos op boerenland

Bossen planten met behulp van een investeringsfonds

‘Er wordt 200 miljoen opgehaald om van boerenland bos te maken, zo kondigen Arcadis en Cycas Capital het investeringsfonds genaamd ReTimber aan. Dit is bedoeld voor boeren die gestopt zijn en met land achterblijven waar ze wat mee willen.

Voor wie is dit fonds?

Het doel van dit fonds is om boeren te ondersteunen die landbouwgrond willen veranderen naar biodiverse natuur. Op deze manier willen ze boeren die stoppen met hun bedrijf ondersteunen. Het fonds koopt geen boerenbedrijven uit, maar helpt boeren door hun grond te kopen na de beëindiging van hun onderneming. Die grond kan dan vervolgens gebruikt worden voor bossen.

Duurzaam beleggen

Het fonds start met gesprekken met boeren zodra er 20 miljoen is binnengehaald. Voor fondsen gaat ReTimber vooral samenwerken met pensioenfondsen en verzekeraars die willen beleggen in duurzame initiatieven. Het fonds is bedoeld voor bestaande en nieuw aan te leggen klimaat-slimme bossen.

Hulp bij financiering

Heb je interesse om bos aan te leggen en wil je informatie over financiering? Dan kun je ook kijken op de pagina’s Provinciale subsidieregelingen voor meer bos op een rij en Organisaties voor subsidie en financiering  Of neem contact op met de bossenmakelaars.

Wil je meer weten over het fonds Retimber dan kun je naar de ReTimber website.

Bron: Nieuwe Oogst & ReTimber