Bomen zoeken nieuwe grond

Bomen zoeken nieuwe grond

Ongewenste bomen koppelen aan verwelkomende grond

Wanneer je een bos wilt planten heb je naast land en financiën ook bomen nodig. Die kun je natuurlijk bij een boomkweker bestellen, maar wist je dat je ook bomen direct uit de natuur kan krijgen? Meer Bomen Nu verzamelt namelijk kansarme zaailingen die anders gesnoeid zouden worden. Die boompjes bieden ze vervolgens aan om geplant te worden voor bijvoorbeeld een nieuw bos!

 De winter is geschikt om bomen te verplaatsen

Dit doen ze elk jaar vanaf november tot half maart omdat dit een geschikte tijd is om bomen te verplanten. De bomen zijn dan in rust en kunnen veilig verplaatst worden. De bomen worden door vrijwilligers gered uit natuurgebieden en naar bomenhubs gebracht. Daar kunnen geïnteresseerden de bomen vervolgens ophalen op uitdeeldagen. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

Wil je bijdragen aan een bos met grond, financiën of bomen en heb je een Bossenmakelaar nodig? Neem dan contact op met de Nationale Bossenmakelaar voor meer informatie. Wij creëren connecties tussen grond, bos en financiën voor meer bossen in Nederland.

 

Bron: www.meerbomen.nu